Housky recept
Pojďte si s námi připravit housky s vůní rozmarýnu. Rozmarýn je léčivá bylinka, která se používá jako koření při přípravě skopového, telecího, jehněčího, drůbežího masa, ryb a také omáček. Má dezinfekční a antiseptické účinky. Povzbuzuje oběhový systém, posiluje paměť, usnadňuje soustředění. Podporuje trávení a činnost jater. Neměla by se užívat v těhotenství!!!Hojí namožené svaly a působí proti revmatizmu. Účinků je mnoho, ale i tak přidávejte tuto bylinku do jídel s mírou. Všeho moc škodí.
Postup
- Do mísy dáme prosáté mouky, droždí, cukr, nasekaný rozmarýn najemno, sůl, olej a vodu. Vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě. Poté těsto přeneseme na vál a rozdělíme ho na 20 stejných částí. Každou část rozdělíme ještě na 3 stejné dílky, ze kterých poté upleteme housky. Housky dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme kynout ještě 20 minut. Poté je potřeme rozšlehaným vejcem s trochou vody a posypeme solí. Dáme péct na 180°C cca 20 minut.
Ingredience
hrubozrnná sůl na posypání housek
1 ks rozšlehaného žloutku s trochou vody na potření housek
250 ml vlažné vody
1,5 lžíčky soli
1 lžíce oleje
2 lžíce rozmarýnu
1 lžička cukru krystal
1 ks sušeného droždí
200 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
hrubozrnná sůl na posypání housek
1 ks rozšlehaného žloutku s trochou vody na potření housek
250 ml vlažné vody
1,5 lžíčky soli
1 lžíce oleje
2 lžíce rozmarýnu
1 lžička cukru krystal
1 ks sušeného droždí
200 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
Galerie
Autor
Eva
16. 06. 2017
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.