Domácí chléb s kefírem

Lehký domácí chléb, který obsahuje kefír, provoní celý Váš byt. Kefírový chléb je plný bylinek a tím získává na své chuti. Díky kefíru je krásně nadýchaný a měkký. Kromě toho kefír je i zdraví prospěšný. Tento kvašený mléčný nápoj bojuje proti nádorovým onemocněním, zlepšuje nesnášenlivost laktózy, přispívá Vašim kostem a mnoho dalších.

Postup
  1. Do prosáté mouky přidáme droždí a cukr. Přidáme poté kefír, který je při pokojové teplotě a sůl. Vypracujeme těsto, které necháme kynout 20 minut. Poté do těsta přidáme cibuli, kterou jsme si orestovali společně s česnekem. A necháme opět 30 minut kynout. Poté vytvarujeme bochník, který pečeme na pečícím papíru asi 50 minut. Teplota trouby 180°C.
Ingredience
1 lžíce oleje
4 stoužky česneku
1 ks cibule
1 lžička soli
1/2 lžičky cukru
230 g kefíru
20 g droždí
350 g hladké mouky
Galerie
Autor
Eva
20. 06. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.