Hrnkový domácí chléb
Tento recept je výborný v tom, že nepotřebujete váhu a přitom i tak vytvoříte chutný chléb. Stačí mít po ruce vhodný hrnek a máte vystaráno. Chleba je voňavý a chutný, plný bylinek a semínek. Určitě vyzkoušejte!
Postup
- Vodu smícháme s droždím a cukrem, poté přidáme ocet a olej. Pak jde na řadu prosáté mouk a sůl, semínka a oregano s česnekem. Všechno promícháme v hladké těsto a necháme kynout hodinu na teplém místě. Poté dáme do pekáče vyloženého pečícím papírem a necháme ještě 15 minut kynout. Poté můžeme chleba posypat semínky a potřeme vodou smíchanou se solí. Pečeme na 180°C cc 50 minut. V závěru poté pekáč odkryjeme a necháme dopéct kůrku.
Ingredience
1 lžíce sušeného česneku
1 lžíce oregána
hrst slunečnicových semínek, lněných semínek
1,5 lžíce soli
3 hrnky celozrnné špaldové mouky
3 hrnky hladké mouky
1 lžíce octu
1 lžíce cukru
1 lžíce sušeného droždí
3 hrnky vlažné vody
1 lžíce sušeného česneku
1 lžíce oregána
hrst slunečnicových semínek, lněných semínek
1,5 lžíce soli
3 hrnky celozrnné špaldové mouky
3 hrnky hladké mouky
1 lžíce octu
1 lžíce cukru
1 lžíce sušeného droždí
3 hrnky vlažné vody
Galerie
Autor
Eva
23. 06. 2017
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.