Bublanina
Bublaninu s třešněmi, to je klasika, kterou známe. Zkuste si ji, ale připravit podle našeho receptu. Obsahuje mléčnou čokoládu, která se krásně doplňuje s třešněmi. Určitě tuto zajímavou kombinaci vyzkoušejte. Třešně jsou velmi přínosné pro lidské tělo. Jsou prospěšné při zánětech, paradentóze, upravují trávení a jsou výborné na zácpu. Třešně čistí játra i ledviny. Tyto sladké plody obsahují spoustu vitamínů a minerálních látek. Proto si je dopřejte nejen v této výborné bublanině, ale i samotné třešně jsou výborné.
Postup
- Bílky si oddělíme od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny. Poté přidáme olej, prosátou mouku s práškem do pečiva, mléko a jako poslední přijde na řadu sníh z bílků. Všechno smícháme. Vlijeme na plech s vyšším okrajem, který jsme si vyložili pečícím papírem a poklademe na ně odpeckované třešně. Do volných míst ještě přidáme čokoládu, nalámanou na kostičky (čokoládu lze přidat i přímo do těsta). Pečeme na 180°C cca 20 minut. Dobrou chuť
Ingredience
300 g třešní (lze použít i jiné ovoce-jahody, rebarbora apod.)
100 g mléčné čokolády
1 ks vanilkového cukru
1 ks prášku do pečiva
1/2 hrnku oleje
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek mléka
2 hrnky polohrubé mouky (možno nahradit i celozrnnou např.špaldovou)
3 ks vejce
300 g třešní (lze použít i jiné ovoce-jahody, rebarbora apod.)
100 g mléčné čokolády
1 ks vanilkového cukru
1 ks prášku do pečiva
1/2 hrnku oleje
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek mléka
2 hrnky polohrubé mouky (možno nahradit i celozrnnou např.špaldovou)
3 ks vejce
Galerie
Autor
Eva
26. 06. 2017
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.
Recept na bublaninu je opravdu výborný, hledala jsem jednoduchý hrnkový recept. Bublanina je krásně nadýchaná a kombinace čokolády s třešněmi (višněmi) je skvělá.