Bublanina top recept
Bublanina je vlastně buchta, která se připravuje z třeného těsta. Na přípravu této bublaniny se hodí téměř jakékoliv ovoce co naleznete doma. Ať už se jedná o třešně, višně, jahody, rebarboru, hroznové víno, meruňky, broskve apod. Tento nadýchaný moučník se rozplývá na jazyku a určitě si na něm pochutnáte nejen při nedělní kávě.
Postup
- Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Poté přichází na řadu olej, mléko, vanilkové aroma a postupně přisypáváme prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva. Třešně si odpeckujeme, dáme do mísy společně s trochou hladké mouky, ve které třešně obalíme. Těsto vlijeme do pekáče, které máme vyložené pečícím papírem a posypeme třešněmi. Dáme péct na 180°C cca 20-30 minut. Záleží na vlastnosti Vaší trouby. Upečenost kontrolujte pomocí špejle.
Ingredience
300 g třešní či jiného ovoce + trocha hladké mouky
1 lžička vanilkového aromatu
1 ks prášku do pečiva
150 ml polotučného mléka
150 ml oleje
6 ks vajec
300 g cukru krupice
440 g polohrubé mouky
300 g třešní či jiného ovoce + trocha hladké mouky
1 lžička vanilkového aromatu
1 ks prášku do pečiva
150 ml polotučného mléka
150 ml oleje
6 ks vajec
300 g cukru krupice
440 g polohrubé mouky
Galerie
Autor
Eva
26. 06. 2017
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.