Kuřecí čína
Kuřecí čína neboli čína z kuřecího masa, je rychlovka, kterou můžete připravit jak k obědu či večeři. Téměř všechny ingredience naleznete v lednici či doma ve spíži. Je jednoduchá, rychlá a chutná. Můžete ji podávat jak s rýží, tak třeba s hranolkami. U nás je velmi oblíbená. Trochu chutí připomíná tu z čínské restaurace.
Postup
- Kuřecí řízky si očistíme a nakrájíme na nudličky. Na lžíci oleje je dáme restovat. Osolíme a opepříme. Cibuli si nakrájíme na proužky a přidáme k orestovaným kuřecím nudličkám. Mrkev a papriku si očistíme a nakrájíme na proužky. Hlávkové zelí si nakrouháme na nudličky.
- Jakmile nám začne cibule sklovatět, přidáme mrkev, papriku a hlávkové zelí a chvíli restujeme. Poté zalijeme trochou vody a přiklopíme pokličkou. A necháme dusit. Jakmile máme maso, i zeleninu měkkou. Z 200 ml vody, octu, cukru, sójové omáčky, worcestrovy omáčky a kukuřičného škrobu si smícháme zálivku na zahuštění omáčky. Vlijeme do směsi masa a zeleniny. Mícháme. Pokud se nám bude zdát, že je omáčka příliš hustá, přilijeme vodu. A nebo pokud málo, přidáme ještě kukuřičný škrob.
Ingredience
1 lžíce oleje
1 lžíce worcestrova omáčka
3 lžíce sojové omáčky
2 vrchovaté lžíce kukuřičného škrobu
1 lžíce octu
200 ml vody
3 lžíce cukru
sůl, pepř
2 ks červené papriky (kapie)
1/2 ks menší hlávky zelí
2 ks mrkve
2 ks cibule
600 g kuřecí prsní řízek
1 lžíce oleje
1 lžíce worcestrova omáčka
3 lžíce sojové omáčky
2 vrchovaté lžíce kukuřičného škrobu
1 lžíce octu
200 ml vody
3 lžíce cukru
sůl, pepř
2 ks červené papriky (kapie)
1/2 ks menší hlávky zelí
2 ks mrkve
2 ks cibule
600 g kuřecí prsní řízek
Galerie
Autor
Eva
03. 07. 2017
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.