Sekaná
Recept na dobrou sekanou se vždycky hodí. Naše sekaná je ve slaninovém kabátku neboli košilce, je voňavá, obsahuje čerstvé bylinky. Sekaná je z mletého masa, nejlepší je mix vepřového a hovězího. Sekaná se dá jíst jak teplá tak studená. Výborná je při návštěvách a nikdy nezklame. Můžete si ji dopřát jak s bramborou přílohou tak s čerstvým chlebem.
Postup
- Rohlíky si nakrájíme na drobné kostičky a namočíme do mléka. Necháme chvíli odstát, aby se mléko do rohlíků vsáklo. Ve větší míse smícháme mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, nasekanou petržel, majoránku, rohlíky ze kterých vymačkáme přebytečné mléko, sůl, pepř a prolisovaný česnek. Vše řádně prohněteme, aby se všechny suroviny spojily dohromady.
- Do formy na srnčí hřbet si vyložíme plátky anglické slaniny tak, aby jsme mohli sekanou celou obalit. Vložíme směs masa a přiklopíme slaninou. Dáme péct na 180°C asi hodinu.
Ingredience
250 g anglická slanina
4 stroužky česneku
2 ks vejce
trochu mléka
2 ks starších rohlíků
sůl, pepř
2 lžíce čerstvé majoránky
1 hrst čerstvé petržele
2 ks cibule
600 g mletého masa ( mix vepřové a hovězí)
250 g anglická slanina
4 stroužky česneku
2 ks vejce
trochu mléka
2 ks starších rohlíků
sůl, pepř
2 lžíce čerstvé majoránky
1 hrst čerstvé petržele
2 ks cibule
600 g mletého masa ( mix vepřové a hovězí)
Galerie
Autor
Eva
05. 07. 2017
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.