Cuketové bramboráky

Cuketa je vděčná zelenina, se kterou se dají kouzlit opravdu dobrá jídla. Cuketové bramboráky jsou chutí podobné klasickým bramborákům. Cuketu máme velmi rádi a proto vyzkoušejte další inspiraci z našich vyzkoušených a osvědčených receptů. Hotové bramboráky jsou dobré teplé i studené. A zaručujeme, že je určitě zařadíte do svého jídelníčku.

Postup
  1. Cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Dáme do cedníku a osolíme. Necháme vypotit a poté vymačkáme přebytečnou vodu. Syrové brambory si očistíme a nakrájíme najemno. Dáme obojí do větší mísy a přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku, mléko, prolisovaný česnek. Postupně přisypáváme jemně mleté ovesné vločky, aby nám vzniklo těsto takové konzistence, aby se daly tvořit malé bramboráčky.
  2. V pánvi si rozpálíme olej a pomocí lžíce vkládáme hromádky těsta, které poté zmáčkneme, aby se vytvořila placička. Smažíme z obou stran dozlatova. Hotové bramboráčky pokládáme na ubrousek, aby se přebytečná mastnota do něj vsákla.
Ingredience
olej na smažení
3 lžíce mléka
4 stroužky česneku
2 lžíce majoránky
sůl, pepř
jemně mleté ovesné vločky na zahuštění
2 ks vejce
250 g brambor typu B
500 g cukety
Galerie
Autor
Eva
05. 07. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.