Domácí kečup
Připravit si domácí kečup bez chemie není žádná věda. S trochou trpělivosti se Vám to povede a poté si pochutnáte na výborném domácím kečupu bez chemie, zahušťovadel, cukrů či konzervantů. A rodina bude nadšená, zvláště děti. Kdo má rád ostřejší může do kečupu přidat i chilli papričku. Ale naše verze je bez. Ať ji můžou jíst i děti.
Postup
- Rajčata omyjeme a nakrájíme. Dáme do hrnce a osolíme. Dáme vařit dokud rajčata nebudou měkká. Mezitím si očistíme jablka a cibuli. Které také nakrájíme na menší kostičky.
- Jakmile máme rajčata měkká, přepasírujeme je před sítko. Dáme opětovně do hrnce a přidáme k nim jablka a cibuli. Poté ocet, cukr, červenou papriku, česnek a koření. Vaříme do měkka.
- Jakmile máme suroviny měkké, tak vytáhneme koření a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Dochutíme podle sebe. Buď přidáme trochu cukru či octu. Vaříme do požadované hustoty.
- Kečup rozdělíme do vymytých sklenic a zavřeme. Dáme sterilizovat na 90°C cca 20 minut. Poté otočíme dnem vzhůru a necháme do druhého dne vychladnout.
Ingredience
4 ks bobkové listy
8 ks hřebíčku
3 stroužky česneku
2 lžíce červené papriky
130 ml octu
3 lžičky soli
5 lžic cukru
250 g jablek
4 ks větší cibule
2 kg rajčat
4 ks bobkové listy
8 ks hřebíčku
3 stroužky česneku
2 lžíce červené papriky
130 ml octu
3 lžičky soli
5 lžic cukru
250 g jablek
4 ks větší cibule
2 kg rajčat
Galerie
Autor
Eva
08. 08. 2017
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.