Langoše bez kynutí

Pokud máte zrovna chuť na langoše a nemáte čas si připravit kynuté těsto, je tenhle recept právě pro Vás. Langoše bez kynutí obsahují jedlou sodu a také kyšku nebo lze použit acidofilní mléko či kysané mléko a jiné. Chuť sice není jako ta pravá stánková, ale i tak si pochutnáte. Langoše bez kynutí můžete zdobit kečupem, tatarskou omáčkou a sypat sýrem. Také potírat česnekem, prostě jak jste zvyklí u klasických langošů.

Postup
  1. Polohrubou mouku, sůl, jedlou sodu a kyšku smícháme dohromady v těsto. Poté necháme půl hodinky uležet v lednici. Z hotového těsta tvoříme tenké placky, které vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme z obou stran dozlatova. Hotové langoše poté zdobíme podle chuti.
Ingredience
olej na smažení
česnek, strouhaný sýr, kečup, tatarská omáčka....
1 vrchovaté lžičky jedlé sody
1/2 lžičky soli
2 kelímky (od kyšky) polohrubé mouky
1 kelímek (400g) kyšky (acidofilní mléko apod.)
Galerie
Autor
Eva
17. 08. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.