Pomazánka z řepy

Tato červená zelenina je plná železa. Je výborná při poruchách krvetvorby. Obsahuje spoustu vitamínů a minerálů. Snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Upravuje peristaltiku střev. Chrání nás proti rakovině. Je výborná pro pleť, nehty a vlasy. Příznivě ovlivňuje náš zrak. Podporuje celkovou regeneraci organizmu a mnoho dalšího. Z červené řepy se dá vykouzlit spoustu pochoutek a jednou z nich je pomazánka. Lze ji podávat jak s čerstvým pečivem, tak je výborná i s topinkou. Vyzkoušejte tuto neobvyklou kombinaci a zaručeně si ji zamilujete.

Postup
  1. Červenou řepu si upečeme v troubě. Po vychladnutí ji nastrouháme najemno. Dáme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, hořčici a kečup. Přidáme sůl a pepř podle chuti. Všechno smícháme dohromady a necháme uležet. Poté podáváme s pečivem či topinkami.
Ingredience
sůl, pepř
2 lžíce kvalitního kečupu
1 lžička dijonské hořčice
1 ks cibule (lze použít i jarní cibulka-je jemnější)
4 stroužky česneku
1 ks červené řepy
Galerie
Autor
Eva
08. 09. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.
Průměrné hodnocení: 5
Počet hlasů: 1

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.