Maková bábovka
Mák se pěstuje už několik tisíc let. U nás v České republice se začala pěstovat počátkem 19 století. Mák je u nás při pečení velmi oblíbený. Kromě pečení se dají tvořit i náplně a také je výborný do domácích kaší apod. Náš recept na makovou bábovku Vás překvapí tím, že je směrována do zdravějšího životního stylu. Pokud milujete mák a také dbáte na to co jíte. Je tato bábovka tou pravou volbou. Zkuste a zaručeně nezůstanete u jednoho kousku.
Postup
- V míse vyšleháme vejce a vanilkovým cukrem do pěny. V druhé míse smícháme všechny sypké suroviny. Do vyšlehané pěny přidáme postupně smetanu. Poté postupně vmícháme sypkou směs. Vznikne nám husté těsto, které vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pokud máte formu silikonovou tak vymazávat nemusíte. Poté dáme péct na 180°C cca 35-40 minut. Upečenost kontrolujeme pomocí špejle, když se nelepí je bábovka hotová.
Ingredience
špetka soli
1 ks vanilkového cukru
1 ks prášek do pečiva
250 ml smetany ke šlehání 33%
220 g špaldové celozrnné mouky
60 g mletého máku
4 lžíce medu
3 ks vajec
špetka soli
1 ks vanilkového cukru
1 ks prášek do pečiva
250 ml smetany ke šlehání 33%
220 g špaldové celozrnné mouky
60 g mletého máku
4 lžíce medu
3 ks vajec
Galerie
Autor
Eva
09. 09. 2017
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.