Cibulová polévka
Cibulové polévce se také říká uplakaná polévka :) Tato polévka je rychlá a levná. Když nevíte co zrovna vařit, tak vyzkoušejte tuto polévku. Určitě si pochutnáte. Má příjemnou nasládlou chuť. Část vývaru lze nahradit i bílým vínem. Výhodou toho je. že zbytek vína potom můžete dopít :D. My máme rádi cibulovou polévku jen tak s nastrouhaným sýrem. Kdo chce může si k polévce připravit zapečené bagety se sýrem. Přejeme dobrou chuť a co nejmíň slz.
Postup
- Cibuli očistíme a nakrájíme na stejně silné měsíčky. V hrnci si rozpálíme máslo a vložíme cibuli. Restujeme do té doby než cibule začne hnědnout. To bude trvat asi 15 minut. Poté zalijeme vývarem a vaříme asi 25 minut. Poté do hrnce přidáme svařené víno a vše promícháme. Sundáme z ohně a necháme chvíli odležet. Čas mezitím můžete využít na přípravu zapečených baget se sýrem.
Ingredience
100 ml bílého vína
strouhaný sýr a bageta
sůl podle chuti
2 lžíce másla
1,5 l vývaru
4 ks větší cibule
100 ml bílého vína
strouhaný sýr a bageta
sůl podle chuti
2 lžíce másla
1,5 l vývaru
4 ks větší cibule
Galerie
Autor
Eva
21. 09. 2017
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.