Dukátové buchtičky s krémem
Sladké a většinou velmi oblíbené dětské jídlo. Pojďte si s námi zavzpomínat na dětství a připravit si dukátové buchtičky s krémem. Ač se to nezdá příprava není nikterak složitá. Pokud máte domácí pekárnu tak to máte vlastně úplně bez práce. Kdo chce může si do vanilkového krému přidat i trochu rumu. U verze pro děti rum samozřejmě vynechte. Toto množství vystačí na dvě porce, pokud budete připravovat pro celou rodinu, množství určitě zdvojnásobte.
Postup
- Všechny ingredience na těsto dáme do domácí pekárny a zapneme program těsto. Pokud pekárnu nevlastníte tak smíchejte zvlášť sypké suroviny a zvlášť tekuté. A potom všechno dohromady. Necháme kynout cca 45 minut na teplém místě. Z těsta poté na pomoučeném vále tvoříme válečky, které klademe vedle sebe na vymazaný a vysypaný plech. Nebo jej lze vyložit pečícím papírem. A pomocí nože, stěrky či rádýlka rozdělíme na buchtičky. Pečeme na 180°C dozlatova.
- Na závěr si připravíme krém z uvedených surovin. Poté můžeme hotové buchtičky podávat přelité vanilkovým krémem.
Ingredience
krém: 1 vanilkový pudink, 600 ml mléka, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce cukru (rum-nemusí být)
špetka soli
100 ml polotučného mléka
50 ml rostlinného oleje
1 ks vejce
30 g cukru krupice
1/2 sáčku sušeného droždí
250 g polohrubé mouky
krém: 1 vanilkový pudink, 600 ml mléka, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce cukru (rum-nemusí být)
špetka soli
100 ml polotučného mléka
50 ml rostlinného oleje
1 ks vejce
30 g cukru krupice
1/2 sáčku sušeného droždí
250 g polohrubé mouky
Galerie
Autor
Eva
21. 09. 2017
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.
Průměrné hodnocení:
5
Počet hlasů:
1