Karamel, čokoláda a jablka

Září není jen období, kdy se žáci stresují z prvních písemek. Je to i období dozrávání posledního ovoce, které ještě zbylo na našich stromcích. Třešně, višně, broskve a meruňky už jsou bohužel minulostí, ale za to přišla na řadu jablka. Kombinace čokolády, jablek a karamelu je naprosto boží. Další recepty najdete i na mém instagramu @simonkaem

Postup
  1. ⚫Korpus: 150g špaldové mouky 1,5 ČL prášku do pečiva 250ml mléka Stevie 2 PL kakaa 2 vejce ? Všechny sypké ingredience smícháme v jedné misce, v druhé si vyšleháme bílky na sníh. Poté vyšleháme i ostatní ingredience, do vzniklé směsi zamícháme opatrně sníh. Hotové těsto nalijeme do předem vymazané a vysypané formy. Pečeme na 180°C cca 10 minut - hlídáme špejlí. ⚫Jablková vrstva - do vroucí vody dáme oloupaná a na kostičky nakrájená jablka, přidáme sladidlo, rozvaříme, přidáme želatinu a nalijeme na upečený korpus. ⚫Karamelová vrstva - uvaříme si dva pudinky (karamelové). Vodu a mléko jsem dávala v poměru 1:1 na 500 ml. Přidala sladidlo a agar/želatinu. Mícháme a poté nalijeme na jablkovou vrstvu. • Posypeme rozmixovanými zmrzlými malinami a necháme ztuhnout.
Ingredience
Galerie
Autor
Simona
22. 09. 2017

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.