Pečená krůtí stehna
Mnoho lidí krůtí maso moc při vaření nevyužívá a to je chyba. Krůtí maso je velmi vhodné při dietě a je snadno stravitelné. Obsahuje velké množství zinku a vitamínu B. Krůtí maso se hodí k jakékoliv přípravě ať už pečení, dušení či smažení. Náš recept na pečené krůtí stehno je téměř bez práce. Jako přílohu si dopřejte rýži.
Postup
- Cibuli očistíme a nakrájíme na proužky. Krůtí maso omyjeme. Pekáč vymažeme máslem a vsypeme nakrájenou cibuli. Krůtí maso si řádně osolíme, trochu opepříme a posypeme červenou paprikou. Položíme na cibuli a na každé stehno dáme proužek másla. Zalijeme vodou a přikryjeme alobalem. Dáme péct na 180°C cca 1 hodinu. Poté alobal sundáme na necháme tak 20 minut dopéct. Přejeme dobrou chuť.
Ingredience
máslo na vymazání pekáče
2 proužky másla
voda na podlití
červené mleté papriky
sůl, pepř
4 ks větší cibule
2 ks krůtích stehen
máslo na vymazání pekáče
2 proužky másla
voda na podlití
červené mleté papriky
sůl, pepř
4 ks větší cibule
2 ks krůtích stehen
Galerie
Autor
Eva
26. 09. 2017
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.