Kuřecí játra
Ne každému kuřecí játra chutnají. Ovšem po předchozích zkušenostech Vám zkusíme pomoct změnit názor. Takto připravená kuřecí játra Vám zaručeně zachutnají. Můžete je podávat jak s bramborovou kaší tak i s rýží. Volba je čistě na Vás.
Postup
- Kuřecí játra omyjeme a osušíme. Cibule očistíme a nakrájíme na tenké půlkolečka. Na pánvi rozehřejeme půlku másla. Přidáme cibuli a za občasného míchání opékáme cca 15 minut dokud cibule nebude dozlatova opečená. Z pánve ji vyjmeme a odložíme na talíř. Do stejné pánve vložíme zbývající máslo, jakmile se úplně rozpustí, přidáme játra a přibližně 5 minut je opékáme . Játra osolíme a opepříme. Do pánve vlijeme kuřecí vývar a červené víno. Po chvíli přidáme odloženou cibuli a tuto směs přivedeme k varu. Snížíme plamen a necháme jej probublávat 2 minuty.
Ingredience
sůl, pepř
70 g másla
200 ml kuřecího vývaru (případně vody)
50 ml červeného vína
4 velké cibule
600 g kuřecích jater
sůl, pepř
70 g másla
200 ml kuřecího vývaru (případně vody)
50 ml červeného vína
4 velké cibule
600 g kuřecích jater
Galerie
Autor
Eva
21. 09. 2016
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.