Cukroví s karamelovým krémem
Toto cukroví je opravdu skvělé, určitě zmizí z Vašeho vánočního stolu jako první. Neodolatelná chuť karamelizovaného kondenzovaného mléka Vás zajisté okouzlí. Můžete vykrajovat různé tvary, nejhezčí jsou za nás kolečka s vykrojeným středem. Určitě vyzkoušejte.
Postup
- těsto: 300 g hladké mouky, 150 g másla nebo hery, 80g moučkového cukru, 2 ks žloutků, 1 PL polotučného mléka, 1 vanilkový cukr náplň: 1 plechovka karamelizovaného salka, 150g povoleného másla
- Všechny suroviny vypracujeme v těsto, které necháme hodinu uležet v lednici. Poté jej vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme tvary podle fantazie. Tloušťka těsta by měla být přibližně 4 mm. Poté přenášíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 160°C cca 15-20 minut. Poté jej vychladlé plníme krémem, který si připravíme z másla a salka. Vše společně vyšleháme.
Ingredience
Galerie
Autor
Eva
23. 11. 2017
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.