Zdravý quiche se špenátem

Quiche neboli-li slaný koláč s vaječnou náplní, můžete podávat jak teplý tak studený. Většinou se peče z křehkého těsta a plní se smetanou a slaninou. Pokud máte tento koláč v oblibě, můžete si jej připravit také v odlehčené verzi. Vybrané suroviny jsou opravdu lehké a výživné. Určitě vyzkoušejte. Připrava je jednoduchá a můžete do slaného koláče dát v podstatě jakékoliv suroviny co máte doma. Fantazie se meze nekladou.

Postup
  1. 3/4 hrnku špadlové celozrnné mouky 1/2 hrnku jemně mletých ovesných vloček 70 g rozpuštěného másla 3 lžíce vody špetka soli Náplň: 1 větší cibule, 200 g čerstvého listového špenátu (lze použít i mražený), 4 stroužky prolisovaného česneku), 1 kelímek sýru cottage, 100 g strouhaného sýru (eidam apod.), 2 vejce, sůl, pepř, 100 g šunky s vysokým procentem masa, 6 žampiónů, 1 lžíce oleje Postup: Vypracujeme suroviny na těsto, ze kterého vyválíme placku a rozprostřeme na dno vymazané a vysypané zapékací mísy, tak aby byly okraje vyvýšeny. Dámé do trouby předpéct na 10 minut na 170 stupňů. Na oleji orestujeme cibuli nakrájenou na proužky. Přidáme šunku nakrájenou na kostičky, žampinony na proužky a prolisovaný česnek. Restujeme. V závěru přidáme špenát, který necháme podusit. Osolíme, opepříme. V míse vyšleháme vejce, přidáme cottage sýr, nastouhaný sýr a připravenou směs. Vše promícháme a dáme do zapékací formy. Pečeme ještě tak 15-20 minut.
Ingredience
Galerie
Autor
Milan Kocián
25. 01. 2018

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.