Dušený špenát z čerstvých listů
Zkuste vyzkoušet jinou verzi klasického špenátu. Je zdravá, lehká a určitě Vás mile překvapí. Připravte si takto dušený špenát z čerstvých listů například k rybě či jinému masu.
Postup
- Špenátové listy důkladně umyjeme pod tekoucí vodou a očistíme od stonků. Nakrájíme špenát na nudličky. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme najemno. Česnek očistíme a nakrájíme na drobné plátky. Na rozpáleném oleji dáme cibulku, kterou osmažíme dozlatova. Poté k cibuli dáme špenát a jakmile špenát zvadne dáme sůl a pepř podle chuti. Nakonec přidáme česnek. Takto špenát dusíme 5-8 minut.
Ingredience
sůl, pepř
2 lžíce řepkového oleje
4 stroužky česneku
2 cibule
500 g čerstvých špenátových listů
sůl, pepř
2 lžíce řepkového oleje
4 stroužky česneku
2 cibule
500 g čerstvých špenátových listů
Galerie
Autor
Eva
21. 09. 2016
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.