Tvarohový koláč s ovocem

Celozrnná mouka je pro mnohé ještě málo známá a nebo se ji bojí při pečení použít. Ale v závěru v podstatě nepoznáte rozdíl a i sladký koláč se může stát zdravou variantou snídaně či svačinky. Pokud první obavy překonáte, jistě vyzkoušíte i mnoho dalších receptů. Rozhodně nebudete litovat a bude Vás hřát na srdci, že jste udělali i něco pro své zdraví. Připravte si podle našeho receptu tvarohový koláč s ovocem.

Postup
  1. Všechny suroviny společně smícháme a vyšleháme ručním šlehačem, kromě ovoce. A nakonec lehce vmícháme omyté a očištěné ovoce. Formu na koláč důkladně vymažeme a vysypeme celozrnnou moukou a nalijeme do formy. Vložíme do předem vyhřáté formy na 160°C cca 30 minut.
Ingredience
2 lžíce kypřícího prášku do pečiva
2 lžíce citrónové šťávy
1 velké vejce
50 g instantní kukuřičné polenty
80 g špaldové celozrnné mouky hrubě mleté
80 g másla
1 dl agáve sirupu, lze použít i klasický med
150 g drobného ovoce (jahod, malin, borůvek apod)
250 g tvarohu ve vaničce
Galerie
Autor
Eva
22. 09. 2016

Hodnocení

Pro hlasování musíte být příhlášeni.

Diskuze

Pro přispívání do diskuze musíte být přihlášení.