Losos na másle se špenátem
Losos obsahuje 2 omega-3 mastné kyseliny. Jejich pozitivní účinky na zdraví jsou, že snižují cholesterol, pomáhají při astmatu, zlepšují kožní problémy, snižují vysoký krevní tlak, působí při onemocnění kosterní soustavy. Velmi vhodné je konzumovat ryby při těhotenství. Losos na másle se špenátem je výborný a rychlý recept.
Postup
- Porce lososa umyjeme a usušíme papírovou utěrkou. Pořádně ze všech stran osolíme. Pokapeme citrónovou šťávou. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek oloupeme. Na lžičce oleje osmažíme cibuli a nadrobno nakrájený česnek. Přidáme špenát a necháme podusit. V případě mraženého špenátu musíme počkat než se nám odpaří voda. Na pánvi rozpustíme ghí (nebo máslo) a porce lososa opečeme z obou stran. Lososa pokládáme vždy jako první kůži dolů. Na talíř pokládáme opečeného lososa s trochou špenátů. Podáváme s bramborovou přílohou. V našem případě, opečenými bramborovými dukátky.
Ingredience
1 lžička řepkového oleje
1 menší cibule
2 stroužky česneku
400 g listového špenátu (může být i mražený)
1 ks citrónu
sůl
4 vrchovaté lžíce ghí (nebo másla)
4 porce lososa
1 lžička řepkového oleje
1 menší cibule
2 stroužky česneku
400 g listového špenátu (může být i mražený)
1 ks citrónu
sůl
4 vrchovaté lžíce ghí (nebo másla)
4 porce lososa
Galerie
Autor
Eva
25. 09. 2016
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.
Lososa máme moc rádi, a se špenátem to byla příjemná obměna. Moc jsme si pochutnali, budeme zařazovat do jídelníčku častěji.