Vynikající bábovka, kterou si můžeme dopřát klidně odpoledne ke kávě. Další recepty najdete na mém instagramu. Jsem tam jako @simonkaem.
Vynikající bábovka, kterou si můžeme dopřát klidně odpoledne ke kávě. Další recepty najdete na mém instagramu. Jsem tam jako @simonkaem.
Květákové placičky jsou velmi oblíbené, ale pojďte si je připravit i trochu jinak a zdravěji. Díky tomu, že jsou tyto placičky upečené v troubě obsahují méně tuku. Aby placičky měly hezký tvar, používáme vychytávku, formičky na muffiny. Hotové placičky doplňte bramborovou přílohou či pouze zeleninovým salátem. Výborný je k tomu i například česnekový dip. Přejeme dobrou chuť.
O tom, že jsou ryby zdravé, je všeobecné známé. Recept je jednoduchý a přitom velmi zdravý. Treska je připravena v troubě. Lze tuto rybu si dopřát jako lehkou večeři. Treska je pečená společně se zeleninou. Můžete použít cuketu, cibuli, papriku, lilek či rajče. Cokoliv nejdete v lednici či ve spíži můžete použít. Kdo chce můžete si dát rybu s bramborovou přílohou podle chuti.
Dny se pomalu zkracují, je déle tma a to nám připomíná, že už se blíží zima. Pojďte si zpříjemnit tyto dny, alespoň výbornými sušenkami. Zabavíme děti, když počasí zrovna nepřeje procházkám a hraní si venku. Dýňové sušenky jsou opravdu skvělé a v kombinaci s čokoládou Vás přímo okouzlí. Překvapte i návštěvu či rodinu, těmito sušenkami a budete mít zaručené úspěch. Přejeme dobrou chuť
Tato červená zelenina je plná železa. Je výborná při poruchách krvetvorby. Obsahuje spoustu vitamínů a minerálů. Snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Upravuje peristaltiku střev. Chrání nás proti rakovině. Je výborná pro pleť, nehty a vlasy. Příznivě ovlivňuje náš zrak. Podporuje celkovou regeneraci organizmu a mnoho dalšího. Z červené řepy se dá vykouzlit spoustu pochoutek a jednou z nich je pomazánka. Lze ji podávat jak s čerstvým pečivem, tak je výborná i s topinkou. Vyzkoušejte tuto neobvyklou kombinaci a zaručeně si ji zamilujete.
Rychlé a opravdu výborné jídlo, které si můžete dopřát jak k obědu či večeři. Hodí se jak k rýži, bramborám či bramborové kaši, tak i samotné s chlebem. Zajímavá chuť dodá právě kuřecím paličkám med. Je příjemně nasládlý. Nezapomeňte doplnit kuřecí paličky s medem také svěžím zeleninovým salátem. Recept je snadný a je vhodné si paličky naložit dopředu, nejlépe přes noc.
Začínají chladná rána a proto není nad to si připravit něco teplého do bříška. Náš recept na jáhlovou kaši je skutečně jednoduchý. Ač se mnoho lidí jáhel obává, může je mile překvapit. Jáhly je přirozeně bezlepková potravina, která se používá k vaření či pečení. Jáhly se dají využít jak na sladko, tak i na slano. Můžeme z nich připravit jáhelné kaše, jáhelník a mnoho dalšího. Jáhly obsahují soustu minerálních látek a také významný křemík, který je velmi důležitý pro naše zuby, nehty a vlasy. Celkově ovlivňuje stav naší pokožky. Má protizánětlivé účinky a urychlují hojení ran. Jsou výborné při osteoporóze a také u anemických pacientů. Jelikož obsahují vyšší množství železa. Tyto malé kuličky jsou vhodné i při cukrovce a celkově posiluje kosterní, svalovou a srdeční soustavu. Velmi důležité při přípravě jáhel je spaření vroucí vodou.
Rychlý a přitom sytý tuňákový salát. Je velmi variabilní, lze kombinovat různé suroviny, které právě máte doma. Tuňákový salát je výborný k obědu i večeři. Tento salát máte připravený během chviličky a pochutná si celá rodina. Tuňákový salát můžete podávat s pečivem a nebo si ho dopřát pouze samotný.
Obratené Kinder rezy Cesto: •4 vajcia •50g erythrit/xylit/trstinový cukor •40g vanilkovy protein •1/2 čl sódy bikarbóny •70 ml vody Náplň: 350g jemný tvaroh •200g čokoládový grécky jogurt(Milko) •15 stuzovac za studena •15-20g kakao •pár kvapiek flavdrops alebo stevie Postup: Oddelíme si bielka a žĺtka. Bielka vyšľaháme s 30 g erythritu na tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s 20g erythritu, proteínom, vodou a sodou bikarbónou. Zľahka primiešame bielka. Vylejeme na plech, na ktorý si dáme papier na pečenie a dáme piecť do vopred predhriatej rúry. Pecieme asi 10-15 minút pri 180C(kontrolujeme). Necháme vychladnúť a rozrežeme na 2 polovice. Ak ešte stred nie je úplne hotový, dáme z tej strany ešte na niekoľko minút do rúry, nech sa nám chytí z oboch strán. Na plnku si všetko vymiesame a mixujeme, aby nám stuzovac spravil hustejšiu hmotu. Potrieme jednu polovicu cesta a preložíme druhou. Necháme postat a môžeme podávať. Dobrú chuť ! :)
Potrebujeme: Na cesto: 160g hladká alebo polohrubá špaldová múka 20g proteín( vanilkový alebo neochutený) 1 vajce 1 bielko tekutá stévia( 2čl) 1čl medu 30g kokosový olej cca 30ml vody( dávala som od oka, cesto musí byť tuhšie a zaleží aj od múky) štipka soli Plnka 250 g jemného tvarohu vanilkové flavdrops černice Všetky ingrediencie na cesto si zmiešame a vodu pridávame podľa potreby. Poriadne zmiešame a vytvoríme guličku a cesto vyvaľkáme do tvaru kruhu. Tvaroh ochutíme pár kvapkami vanilkového flavdrops a rozotrieme na cesto, pričom necháme asi 1,5 cm od kraja cesto čisté. Kraje zahneme a na záver pridáme černice alebo akékoľvek iné ovocie podľa chuti. Pečieme cca 30 minút na 180°C.