Karbanátky z mletého

Karbanátky se můžou připravovat z různých druhů mletých mas, zeleniny, sýru apod. Můžete přidat čerstvé bylinky. Fantazii se meze nekladou. Karbanátky můžete podávat k dušenému zelí či jen samotné k bramborové příloze (např. vařeným bramborům, bramborové kaši....) Karbanátky jsou výborné teplé i studené. U nás jsou velmi oblíbené karbanátky z mletého masa.

Bramboráky plněné hermelínem

Bezmasých jídel není nikdy dost a proto si pojďte s námi připravit oblíbené bramboráky. Zkuste je dnes trochu jinak a vyzkoušejte náš recept na bramboráky s hermelínem. Jsou opravdu jednoduché. Hotové bramboráky můžeme podávat samostatně, se zeleninovou přílohou či zeleninovým salátem.

Sušenky

Receptem na sušenky potěšíte nejen děti, které Vám mohou s přípravou pomáhat. Recept je jednoduchý a za chvíli si můžete pochutnávat na křehkých sušenkách. Díky nim už nikdy nekoupíte sušenky z obchodu. Do sušenek můžete přidat i různé druhy čokolády či sušené ovoce a pokaždé budou jiné a přesto moc dobré.

Sýrové placičky

Výborné sýrové placičky se šunkou, které jsou připraveny velmi rychle. Můžete použít jakýkoliv druh sýru či uzeniny, které budete mít doma. Záleží na Vaší fantazii, kdy můžete zkombinovat do směsi i různé bylinky, česnek apod. Chutnají jak teplé tak i je můžete podávat studené pro případnou návštěvu. Sýrové placičky se šunkou podáváme s bramborovou přílohou, tatarskou omáčkou či oblíbeným dipem a zeleninovým salátem.

Velikonoční mazanec

Recept na velikonoční mazanec je opravdu jednoduchý. Jelikož se blíží velikonoční svátky, zkuste si připravit mazanec i doma. I když se jedná o těsto kynuté, není na tom nic tak složitého, pokud budete postupovat podle našeho receptu, určitě sklidíte doma úspěch. Z tohoto těsta si připravíte malý mazanec.

Coleslaw salát

Oblíbený colestaw salát jaký známe si připravíme trochu jinak. Pro odlehčení po předchozím zimním období, určitě se bude hodit. Salát coleslaw můžete podávat k různě upraveným druhům masa. Vyzkoušejte a možná nepoznáte rozdíl.

Krupicová kaše recept

Krupicovou kaši mi vždycky připravovala moje babička ať už na večeři či snídani. Vždycky byla krásně krémová a neměla žádné hrudky. Proto Vám představuju její recept, díky kterému si na ní můžete pochutnat i vy či Vaše děti. Krupicovou kaši můžete podávat s rozpuštěným máslem, kakaem, grankem, přesnídávkou, skořicí, ořechy apod. Záleží na každém co máte rádi a můžete obměňovat.

Beránek ze špaldové mouky

Jelikož velikonoční beránek by neměl chybět na stole žádné domácnosti. Tak ani vy co dodržujete zdravý životní styl a nebo si hlídáte nějakou tu kalorii nemusíte se vzdát svého oblíbeného beránka. Stačí když si ho připravíte s námi ve zdravější verzi. Mouku nahradíme zdravou celozrnnou a můžete si kousek dopřát bez výčitek. Určitě si pochutnají i ti co mají radši klasiku.

Smažené bramborové dukáty

Smažené bramborové dukáty se hodí jako příloha k tepelně upraveným masům či rybě. Dopřát si je můžeme i jen tak samostatně s domácími omáčkami a zeleninou. Příprava je opravdu jednoduchá. Smažené bramborové dukátky můžeme ochutit solí, pepřem či kořením podle chuti.

Chleba ve vajíčku

Pokud chcete připravit rychlou večeři pro rodinu, tak vyzkoušejte známý chleba ve vajíčku. Využijete tak i krásně starší chleba. Díky vajíčku bude krásně měkký. My ho máme rádi s česnekem a posypaný strouhaným sýrem.