Slaný závin z listového těsta

Slaný závin z listového těsta...Tímto slaným moučníkem potěšíte každou návštěvu. Je to rychlovka a navíc můžete použít téměř veškeré suroviny v lednici :)

Dušený špenát z čerstvých listů

Zkuste vyzkoušet jinou verzi klasického špenátu. Je zdravá, lehká a určitě Vás mile překvapí. Připravte si takto dušený špenát z čerstvých listů například k rybě či jinému masu.

Klasický dušený špenát

Každý si pod pojmem špenát představí něco jiného...Nám se vybaví pohádka o Pepku námořníkovi a někomu špenát ze školní jídelny. Toto trauma si většinou odnáší i do dospělosti. Ale pro ty, kteří s vařením teprve začínají, je to taková klasika, kterou by měl každý ovládat. Klasický dušený špenát podáváme s bramborem či bramborovým knedlíkem a vařeným vejcem.

Plněné žampiony

Ukážeme Vám jak připravit dokonalé plněné žampiony, díky kterým už nebudete mít obavu, že by se Vám nepovedly. Na přípravu se hodí větší žampiony a nebo luxusní záležitostí jsou žampiony portobello, který je velmi chutný. Je to forma krémového žampionu, který se používá v kuchyni na zapékání, plnění, ale taky ve formě steaku. Má hnědou barvu a jsou mnohem větší než klasické žampiony.

Bublanina z celozrnné mouky

Bublanina z celozrnné mouky...Proč si taky nepřipravit zdravější verzi klasické bublaniny? V tomto receptu použijeme jahody, jelikož právě v létě je jejich sezóna, jsou krásně čerstvé a voňavé. A tudíž přímo nabité vitamíny.

Borůvkový koláč

Když si představím prázdniny u babičky, tak každé ráno na stole voněl právě tento borůvkový koláč. Vždycky jsem si říkala, že snad ta babička ani nespí, když stihne uvařit a napéct samé dobroty. Proto jsem se rozhodla se podělit o tento rychlý hrníčkový recept.

Borůvkové koláče

Borůvky jsou malé plody s fialovou šťávou, jsou sladké a také velmi silně barví. Borůvky obsahují mnoho vitamínů, antioxidantů, tříslovin, ovocných cukrů a dalších. Jsou výborné pro zlepšení zraku , imunity, bojují proti infekcím, prodlužují život, pomáhají při střevních potížích, bojují proti obezitě a mnoho dalších účinků. Tyto malé plody jsou opravdový zázrak, a proto je v kuchyni také náležitě využijeme a připravíme z nich borůvkové koláče.

Meruňkový koláč

Meruňky patří k našemu nejzdravějšímu ovoci. Nejcennější je na ní dužina, která má vliv na imunitní systém, osahuje beta karoten, posilují vlasy, pokožku a nehty. Proto když je na meruňky sezóna je třeba toto ovoce zařadit do našeho jídelníčku. Seznámíme Vás s velmi rychlým a hrníčkovým receptem na meruňkový koláč. K jeho přípravě budete potřebovat pouhých 6 surovin.

Hrnková bublanina s rybízem

Hrnková bublanina s rybízem...Není nad kyselo-sladkou kombinaci. Červený rybíz má na lidský organizmus mnoho pozitivních účinků. Posiluje imunitní systém díky vysokému obsahu vitamínu C. Chrání naše cévy, působí pozitivně na krevní tlak a chrání naše oči. Díky hrnkovému receptu budete mít vše hotové rychle a téměř bez práce.

Bublanina s hroznovým vínem

Kdo by odolal krásně nadýchané bublanině s hroznovým vínem. Dá se požít jakékoliv ovoce a vždycky sklidíte úspěch :). Představíme Vám kombinaci laděnou do Francouzské kuchyně. Tu poznáte tak, že obsahuje větší množství vajec než bublanina klasická. Rozhodně stojí za vyzkoušení.