Houbové rizoto
Máte dostatek nasbíraných hub? A nevíte co s nimi? Připravte si naše výborné houbové rizoto. I ti co dávají přednost masu, si zaručeně pochutnají a nebude jim tam nepřítomnost masa chybě. Je krásně krémové. Budete se cítit jako byste byli v Itálii.
Postup
- 2 proužky másla rozehřejeme v kastrolu a na ní osmažíme nadrobno nakrájené cibule a houby, které jsme si nakrájely na menší kousky. Budeme restovat asi 5 minut. Poté ohřejeme vývar. V druhém kastrolu si na másle opečeme probranou a propláchnutou rýži. Opékáme do doby, než začne rýže vydávat praskající zvuk. Necháme ji zbarvit dohněda. K rýži přidáme víno a necháme ho odpařit. K rýži postupně přidáváme teplý vývar. Vždycky promícháme a necháme vyvařit. Bude to trvat asi 20 minut. Rýže by měla být krémová. Do rýže vmícháme houby s cibulí, které jsme si opekli a pak ještě přidáme další proužek másla a nasekanou petrželku. Asi polovinu parmazánu vmícháme do rizota a zbytek si necháme na posypání.
Ingredience
150 g parmazánu
zelená petrželka
150 ml bílého vína
400 g rýže vhodné na rizoto
1,5 l zelenivého vývaru
250 g lesních hub (dá se část naradit krémovými žampiony)
3 proužky másla
2 ks menší cibule
150 g parmazánu
zelená petrželka
150 ml bílého vína
400 g rýže vhodné na rizoto
1,5 l zelenivého vývaru
250 g lesních hub (dá se část naradit krémovými žampiony)
3 proužky másla
2 ks menší cibule
Galerie
Autor
Eva
23. 06. 2017
Hodnocení
Pro hlasování musíte být příhlášeni.