Sýrové kuličky

Moc dobrý recept bezmasý oběd či pohoštění, které připravíte opravdu během chviličky. Sýry v sýrových kuličkách můžete různě kombinovat. Sýrové kuličky můžete připravit i pro případné hosty a zaručeně sklidíte úspěch. Pokud k sýrovým kuličkám přidáte oblíbenou domácí omáčku.

Kuřecí steak

Jelikož kuřecí maso se hodí všeobecně k rychlé přípravě. Kuřecí maso je velmi oblíbené a taky dostupné. Jelikož kuřecí maso má minimum tuku, je vhodné pro lidi co drží dietu a žijí zdravým životním stylem. Zároveň je, ale velmi náchylné k vysušení. Kuřecí steak můžeme podávat s oblíbenou bramborovou přílohou a zeleninovým salátem a nebo je také výborný s rýží, kuskusem či bulgurem.

Salát coleslaw recept

Salát coleslaw se připravuje ze zelí, mrkve, celeru a cibule. Nejvíce se hodí k masům, ale i samotný salát je opravdu výborný. Jelikož po zimě potřebujeme nabrat spoustu vitamínu a energie. Zelí jej obsahuje spoustu a má vliv na imunitní systém. Verzí na tento salát je několik, záleží na Vaší chuti. My se spíše přikláníme ke klasice.

Rizoto s medvědím česnekem

Jelikož právě začíná sezóna medvědího česneku tak ho pojďme využít i v dalším receptu. Po dlouhé zimě si odlehčíme jídelníček rizotem. Rizoto kromě medvědího česneku je s kuřecím masem a hráškem, tím pádem je krásně zelené, nabité vitamíny a tím pádem si dobijete energii. Pojďte přivítat jaro jednoduchým receptem.

Lívance z celozrnné mouky

Lívance jak už známe je druh moučníku, podobá se palačince a můžou se různě kombinovat. Celozrnné lívance jsme připravili ze špaldové mouky a tím pádem mají nádech oříškové chuti. Recept připravíte pomocí hrníčku a tím pádem nemusíte nic odměřovat a máte moučník či snídani připravenou opravdu rychle. Lívance podávejte s jogurtem, zakysanou smetanou, oblíbeným sirupem (např. javorový, datlový, rýžový..) či medem a čerstvým ovocem.

Máslo z medvědího česneku

Listy medvědího česneku se začínají objevovat na jaře. Jeho hlavní sezóna je na konci března a také v dubnu. Má spoustu léčivých účinků na organizmus. Pomáhá při nachlazení, nadýmání a zácpě, působí močopudně, má příznivý vliv na srdce a cévy. Je to přírodní antibiotikum. V kuchyni má široké uplatnění. Máslo z medvědího česneku je výborné na čerstvý křupavý chléb či pečivo, také se hodí k různým druhům masa či ryb. Příprava másla je velmi jednoduchá.

Quesadilla

Quesadilla se připravuje z pšeničné tortilly, různého druhu masa a zeleniny. Naplnit ji můžete čímkoliv máte rádi. U nás vítězí kombinace s kuřecím masem. Příprava je opravdu jednoduchá a pokud hledáte rychlý oběd či večeři tak určitě vyzkoušejte. Quesadillu můžete i připravit hostům jako pohoštění. Určitě zabodujete. Quesadillu podávejte se zeleninovým salátem.

Cibulový koláč

Většina z nás si nedokáže vaření bez cibule představit. Slaný koláč kdy cibule je hlavní surovina Vás mile překvapí. Cibule má na lidský organizmus mnoho pozitivních účinků. Je naše přírodní antibiotikum, vhodná při kašli a rýmě, podporuje činnost vnitřních orgánů a mnoho dalších....Slaný cibulový koláč má mnoho variant, naše je z listového těsta a zaručeně si pochutnáte. Přípravu zvládnete během chviličky a tím pádem můžete pohostit i nečekanou návštěvu.

Margot bábovka

Díky tyčince Margot dokážete vytvořit výborný moučník. Margot bábovka je velmi jednoduchá. Díky hrníčkovému receptu ji připravíte rychle. Hotovou Margot bábovku můžete zdobit čokoládovou polevou a posypat kokosem či ořechy, ale i samotná bábovka je velmi dobrá.

Sýrový špíz

Pokud máte doma několik druhů sýru a nevíte jak se využit, můžete připravit sýrový špíz. Sýrový špíz můžete obalovat jak v klasickém trojobalu, a nebo v těstíčku, záleží pouze na Vás. Recept ač se zdá složitý tak není. Sýrový špíz můžete podávat s bramborovou přílohou, zeleninou či zeleninovým salátem a domácí omáčkou.